Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii

Am inteles

Editura Cartea in culori își propune să lanseze trei colecții principale:
  • cărți de specialitate în domeniul logopediei, preponderent culegeri de exerciții logopedice pentru copii, adolescenti și adulți cu tulburări de limbaj;
  • cărți de povești, toate scrise și ilustrate de autori și graficieni români;
  • cărți de colorat, ilustrate de graficieni români.

Colecția cărți de logopedie:

Editura Cartea în culori și-a propus să publice în special culegeri de exerciții logopedice realizate la standarde internaționale, urmărindu-se perfecționarea și ușurarea muncii specialiștilor, precum și informarea și sprijinirea familiilor persoanelor cu tulburări de limbaj de toate vârstele.

Pe piața românească există puține materiale de logopedie care să răspundă nevoilor specialiștilor în logopedie și în educație, precum și familiilor persoanelor cu tulburări de limbaj. Este vorba atât despre adulții cu tulburări de limbaj datorate leziunilor cerebrale (accidentul vascular cerebral fiind principala cauză), adulții cu tulburări de pronunție necorectate în copilărie, adulții cu bâlbâială, cât și despre copiii cu tulburări de spectru autist, copiii cu întârzieri în dezvoltarea limbajului, dislexo-disgrafie, întârziere în dezvoltarea limbajului etc.

Profesioniștii din România nu au acces la suficiente culegeri cu exerciții care le-ar putea facilita munca cu aceste persoane. În străinătate există numeroase materiale la care au acces atât specialiștii din domeniul logopediei, psihopedagogiei speciale și al psihologiei educației, cât și familiile persoanelor cu tulburări de limbaj. De asemenea, este important să menționăm că în România există persoane cu tulburări de limbaj care au venituri reduse și care nu își permit să apeleze săptămânal la sprijin de specialitate, astfel încât un plus de materiale bine realizate pe piața românească i-ar putea ajuta. Dar există și familii care, independent de aspecte financiare, doresc să exerseze suplimentar acasă, să ofere mai mult sprijin rudelor cu tulburări de limbaj, dar nu au suportul material necesar. Și acestea pot beneficia de culegerile ce vor fi publicate la Editura Cartea în culori.

Colecția cărți pentru copii:

Editura Cartea în culori și-a propus să publice cărți de povești și cărți de colorat pentru copii, scrise de autori români și ilustrate de graficieni români. Se urmărește încurajarea și promovarea autorilor români contemporani, dar și reeditarea operelor valoroase ale autorilor români care au fost publicate în ediție unică în anii 1960-1990.